Oriëntatieverlichting

Ruimtes met licht oriëntatie geven

Oriëntatieverlichting

Oriëntatiearmaturen zijn in eerste instantie via hun functie voor de oriëntatie gedefinieerd. Deze kan door verlichtende of als signaal werkende armaturen worden bereikt. Vloerwashers en wandarmaturen oriënteren door de verlichting van het vloeroppervlak resp. van de ruimte. Vloerinbouw- en oriëntatiearmaturen bereiken hun effect door de plaatsing van meerdere lichtpunten op lijnen of vlakken.
Voor de oriëntatie zijn lage verlichtingssterkten voldoende. Kleine armaturen met een hoge luminantie onderscheiden zich duidelijk van de omgeving.

Oriëntatieverlichting voor de aanduiding van
- architectuurlijnen
- traptreden of afgesloten gedeelten
- ingangen
- bewegwijzering
- vluchtwegen

Voorkeursarmatuurgroepen
- vloerwashers
- wandarmaturen
- vloerinbouwarmaturen
- oriëntatiearmaturen

ERCO Newsletter - Inspirerende projecten, nieuwe producten, nieuwe kennis over licht

Abonnement op de Newsletter.
Uw gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld. Meer informatie treft u aan onder Verklaring inzake gegevensbescherming
Via het digitale Lichtbericht ontvangt u actueel, regelmatig en op comfortabele wijze nieuws via de mail uit de kosmos van ERCO. Wij houden u op de hoogte van evenementen, awards, nieuwe kennis over licht, projectberichten en nieuwe producten, alsmede over reportages uit de licht- en architectuurbranche. Het abonnement is gratis en u kunt het op elk moment weer opzeggen.