myERCO

myERCO

Met uw kosteloos myERCO account kunt u artikelen noteren, productlijsten voor uw projecten aanmaken en offertes aanvragen. Bovendien heeft u continu toegang tot alle ERCO media in het downloadgedeelte.

Aanmelden

U hebt artikelen in uw aantekenlijst

Technische omgeving

Technische omgeving

Globale standaard 220V-240V/50Hz-60Hz
Standaard VS/Canada 120V/60Hz, 277V/60Hz
  • 中文

Wij tonen u onze inhoud in het Nederlands. Productgegevens worden voor een technische omgeving met 220V-240V/50Hz-60Hz weergegeven.

Zo implementeert u Human Centric Lighting op de perfecte manier

Voor Human Centric Lighting zijn armaturen met bepaalde producteigenschappen nodig en HCL is hoofdzakelijk een ontwerpprincipe. Human Centric Lighting stelt de mens en zijn activiteiten nadrukkelijk in het middelpunt van de kwalitatieve lichtplanning. Lees hoe u Human Centric Lighting succesvol in uw volgende project kunt integreren en daardoor de voordelen voor u en uw stakeholders kunt benutten.

Dit moet u voor uw volgende project over Human Centric Lighting weten

Human Centric Lighting

Zoek naar de passende armatuur aan de hand van uw kenmerken

Producten weergeven

Human Centric Lighting, kortweg HCL, is een ontwerpprincipe dat de mens met zijn behoeften in het middelpunt van de lichtplanning plaatst. Human Centric Lighting richt zich daarbij op het visuele, emotionele en biologische effect van licht. Naast visuele criteria, zoals de kijktaak of een goede oriëntatie in de ruimte, omvat dit tevens de niet-zichtbare effecten van licht op mensen. Naast de twee fotoreceptoren om te zien, kegeltjes en staafjes, heeft ons oog nog een ander lichtgevoelig type receptor. Deze werd pas aan het begin van de 21e eeuw ontdekt en speelt een rol bij de synchronisatie van ons dag-en-nacht-ritme. Daarom houdt architectuurverlichting volgens het HCL-principe rekening met de visuele waarneming van architectuur, de kijktaak alsmede de emotionele en biologische componenten.

Zo functioneert Human Centric Lighting in de praktijk

Human Centric Lighting

De gedachte van Human Centric Lighting is niet nieuw. Reeds lang voor het actuele onderzoek naar het niet-zichtbare effect van licht formuleerde pioniers van de architectuurverlichting, zoals Richard Kelly of William Lam, met het licht om te kunnen zien, om naar iets te kijken en om te bekijken resp. de „activity needs“ en „biological needs“ de principes van een op de waarneming gerichte lichtplanning. In combinatie met nieuwe inzichten uit de chronobiologie hebben wij voor u een formule uitgewerkt, die praktijkgericht uitlegt, waarom Human Centric Lighting principieel belangrijk is.

AAA betekent Architectuur, Activiteit, Atmosfeer. Maak voor een betere waarneming van de ruimte in de architectuur verticale vlakken zichtbaar. Ondersteun activiteiten, zoals geconcentreerd werken, maar ook intermenselijke communicatie met het juiste licht. U kunt de juiste atmosfeer creëren door het licht dat bij het tijdstip van de dag past. Voor ons is dat het echte Human Centric Lighting.

Human Centric Lighting

A zoals in Architectuur

  • De omgeving zichtbaar maken door licht op verticale vlakken
  • Functionele zones in ruimten naar de voorgrond brengen door individuele verlichting
  • Armaturen in de architectuur integreren door de passende montagemethode, armaturenvorm en opstelling
Human Centric Lighting

A zoals in Activiteit

  • Visual comfort optimaliseren door afgeschermde armaturen en correcte armaturenindeling
  • Lichtsterkte afstemmen op verschillende kijktaken
  • Kleurtemperatuur aanpassen aan het circadiaans ritme
Human Centric Lighting

A zoals in Atmosfeer

  • Tijdsbewuste oriëntatie creëren door het aanpassen van het daglichtverloop in de binnenruimte
  • Individualisering mogelijk maken door wijzigbare lichtscènes die volgens persoonlijke voorkeuren en stemming kunnen worden ingesteld

Ontdek de individuele aspecten van Human Centric Lighting interactief

Schuif met regelaars om lichtscènes te veranderen

Deze animatie laat zien hoe verschillende aspecten van Human Centric Lighting onze waarneming van de ruimte en de atmosfeer kunnen veranderen. Bepaal zelf tot welk aandeel de afzonderlijke bestanddelen van Human Centric Lighting „Architectuur“, „Activiteit“ en „Atmosfeer“ moeten bijdragen aan het lichtconcept.

Dit is Human Centric Lighting met Iku plafondinbouwarmaturen van ERCO

Als ontwerper

  • Betrek kwalitatieve manieren van kijken en bied daardoor uitgebreidere ontwerpen
  • Zorg dat uw holistische lichtconcepten bijdragen aan het welbehagen van gebruikers
  • Een kwalitatieve lichtplanning is niet alleen visueel aantrekkelijker, maar ook op het gebied van energiezuinigheid zijn de voordelen ten opzichte van een kwalitatieve planning groter

Als gebruiker

  • Bied uw medewerkers de gelegenheid om het licht conform hun persoonlijke voorkeuren te regelen
  • Stel uw medewerkers licht met een groot visual comfort ter beschikking om prettig te kunnen werken
  • Bied uw medewerkers zowel een hoogwaardige als aantrekkelijke werkomgeving - voor meer motivatie en creativiteit

Als vastgoedeigenaar

  • Creëer door hoogwaardige verlichting toegevoegde waarde voor het vastgoed
header image

Wilt u meer weten over Human Centric Lighting?

Maak een afspraak of volg een webinar en ontdek Human Centric Lighting.

Selecteer een service:

Uw contactgegevens:

vrijblijvend en gratis

Uw gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld. Meer informatie treft u aan onder Verklaring inzake gegevensbescherming.

Deze kwaliteitskenmerken onderscheiden Human Centric Lighting door ERCO

Bij ERCO heeft de mens altijd al in het middelpunt van de kwalitatieve lichtplanning gestaan – lang voordat Human Centric Lighting als begrip bekend werd. Een op de gebruiker gericht lichtconcept dat is gericht op de menselijke waarneming, verblinding vermijdt en het energieverbruik minimaliseert. Deze vijf kwaliteitskenmerken voor efficient visual comfort onderscheiden ERCO:

Kwalitatieve lichtplanning

Basisverlichting en accentverlichting met goede antiverblinding maken waarnemingshiërarchieën mogelijk en ondersteunen de mens bij zijn taken. Pas licht alleen daar toe, waar het nodig is.

Verticale verlichting

Verticale vlakken maken vanwege onze natuurlijke kijkrichting een groot deel van de waarneming uit. Daardoor bepalen deze de beleving van de lichtsterkte nadrukkelijker dan licht op horizontale vlakken. Wallwashing is bij ERCO dan ook een belangrijke methode.

Efficiënte lichttechniek

Precieze optische systemen sturen het licht exact naar die vlakken die dienen te worden verlicht en die de mens nodig heeft voor de waarneming. Het geprojecteerde licht van de LED's in combinatie met het hoogwaardige lenzensysteem is bovendien zeer efficiënt.

Efficiënte LED-techniek

Groot visual comfort, gebaseerd op de expertise van ERCO in de opto-elektronica: van LED-printplaten en elektronica tot en met warmtemanagement. De specificatie van de LED's volgens criteria, zoals kleurweergave en -constantheid, lichtstroom en thermische stabiliteit, garandeert de hoogste kwaliteitsnormen.

Intelligent regelen

ERCO biedt armaturen voor draadloze en bekabelde regeltechnologieën, bijvoorbeeld Casambi Bluetooth, Zigbee, DALI of de klassieke fasendimming. Met sensoren en lichtscènes minimaliseert u het energieverbruik en imiteert u het verloop van het daglicht. Regel zo licht volgens uw persoonlijke voorkeuren.

Zo hebben wij Human Centric Lighting in de praktijk geïmplementeerd

Moderne kantoorverlichting voor mai public relations, Berlijn

Kwalitatief lichtconcept

De lichtoplossing van ERCO met LED-technologie combineert horizontale basisverlichting en wallwashing volgens de HCL-principes in één verlichtingsconcept. Sensoren regelen het licht afhankelijk van aanwezigheid en daglicht. Medewerkers kunnen met Casambi Bluetooth de verlichting naar wens voor de betreffende werkplek instellen. Wallwashing zorgt voor een royale uitstraling van de ruimte en vormt de tegenhanger van het invallende daglicht.

Conventioneel lichtconcept

Vrijstralende fluorescentielampen zijn stug en niet-gedifferentieerd. Het verband met de kijktaak van de gebruiker ontbreekt. Hier moeten verschillende werkzaamheden met dezelfde verlichting worden uitgevoerd. Bovendien kan de contrastarme, niet-gedefinieerde indruk die de ruimte maakt, een vermoeiend effect hebben.

Realiseer uw Human Centric Lighting-concept met deze armaturen

Heeft u meer informatie nodig?

U treft uw regionale contactpersoon aan onder:

U kunt ons ook een E-mail schrijven of uw vraag direct hier stellen

Uw gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld. Meer informatie treft u aan onder Verklaring inzake gegevensbescherming.

  • Human Centric Lighting omvat zichtbare en niet-zichtbare effecten van licht
  • Dynamische lichtconcepten ondersteunen het circadiaans ritme, dus de „biologische klok“ van de mens
  • Denk bij uw lichtplanning aan de trefwoorden Architectuur, Activiteit en Atmosfeer voor een kwalitatief lichtconcept
  • Verticale verlichting, in zones verdeeld licht, visual comfort en dynamische lichtscènes zijn daarbij de belangrijkste bestanddelen
  • Minimaliseer het energieverbruik door aanwezigheids- en daglichtsensoren

Dit kan ook interessant voor u zijn:

Producten

Projecten

Downloads

Licht plannen

Bestand integreren

Contact

Inspiratie