myERCO

myERCO

Met uw kosteloos myERCO account kunt u artikelen noteren, productlijsten voor uw projecten aanmaken en offertes aanvragen. Bovendien heeft u continu toegang tot alle ERCO media in het downloadgedeelte.

Aanmelden

U hebt artikelen in uw aantekenlijst

Technische omgeving

Technische omgeving

Globale standaard 220V-240V/50Hz-60Hz
Standaard VS/Canada 120V/60Hz, 277V/60Hz
  • 中文

Wij tonen u onze inhoud in het Nederlands. Productgegevens worden voor een technische omgeving met 220V-240V/50Hz-60Hz weergegeven.

header image

Proefopstelling van Parscan voor moderne, elegante kantoren

Wilt u een elegant kantoor met zeer kleine armaturen in scène zetten? De nieuwe Parscan 48V is de perfecte oplossing. Neem contact met ons op en maak een afspraak voor een proefopstelling.

Uw contactgegevens:

De rood gemarkeerde velden moeten correct worden ingevuld!

Uw gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld. Meer informatie treft u aan onder Verklaring inzake gegevensbescherming.

vrijblijvend en gratis

header image

Proefopstelling van Parscan voor musea en galerieën

Wilt u kunst contrastrijk in scène zetten en de kleurtemperatuur simpelweg instellen via Bluetooth? De nieuwe Parscan is de perfecte oplossing. Neem contact met ons op en maak een afspraak voor een proefopstelling.

Uw contactgegevens:

De rood gemarkeerde velden moeten correct worden ingevuld!

Uw gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld. Meer informatie treft u aan onder Verklaring inzake gegevensbescherming.

vrijblijvend en gratis

Voor de perfecte enscenering van kunst: De nieuwe Parscan contourenspots

Framing is de ideale methode om expositiestukken in musea en galerieën exact te verlichten. Daarvoor bieden wij u het juiste professionele werktuig aan: Parscan New – de nieuwe contourenspot die exact afgebakende lichtbundels genereert en u, dankzij het wisselbare optische systeem, maximale flexibiliteit in de toepassing biedt. Een framer wordt in een handomdraai een spot met een ronde lichtverdeling – en omgekeerd. Ontdek volledig nieuwe mogelijkheden om kunst perfect te ensceneren.

50% meer licht op het doeloppervlak

Duurzame verlichting is meer dan alleen maar de efficiency van een armatuur in lm/W analyseren. Of dat nu bij accentverlichting, gelijkmatige wallwashing of de verlichting van werkplekken op kantoor is – van doorslaggevend belang is hoe effectief de gebruikte elektrische energie wordt benut, dus hoeveel licht op het doeloppervlak terechtkomt (lx/W).

ERCO staat in voor de meest doeltreffende lichtwerktuigen en verlichtingstypen op de markt! De concurrentievergelijking toont aan: Bij een vergelijkbaar aansluitvermogen genereert Parscan bijvoorbeeld een duidelijk hogere verlichtingssterkte. Dat bekent dat Parscan zichtbaar en meetbaar meer licht op het doeloppervlak laat neerdalen en daardoor effectiever is dan andere spots.

Voor iedere toepassing het juiste lichtspectrum

Kies de ideale combinatie uit lichtkleur en kleurweergave: 3000K CRI 97 is de juiste keuze voor de beste weergave van kleuren. Een maximale energie-efficiëntie genereert u met 4000K CRI 82. Met de conversiefilters zijn 24 andere spectrums mogelijk die bij uitstek geschikt zijn voor wisseltentoonstellingen die een aangepast lichtconcept vereisen.

Parscan New met tunable white is de juiste keuze, wanneer u de kleurtemperatuur dynamisch wilt instellen – bijvoorbeeld afhankelijk van het daglichtverloop. Zo zorgt u voor een perfecte verlichting van kunst of artikelen op elk tijdstip van de dag.

Twee Parscans in één: met RGBW-armaturen kunt u niet alleen kiezen uit meer dan 16 miljoen kleuren en pasteltinten, maar ook uit witte lichtkleuren. Het speciale, optische systeem genereert homogene vermenging zonder kleurschaduwen – perfect voor kleurrijke en witte ensceneringen van kunst of artikelen.

Overzicht van de maten

XS S M L XL XXL

Pasrscan 48V

voor minirail-
spanningsrails 48V

Parscan InTrack

voor 220-240V
spanningsrails

Parscan Ontrack

voor 220-240V
spanningsrails

Spherolit-lenzen van de nieuwe generatie

Met Spherolit-lenzen van de volgende generatie biedt de nieuwe Parscan de beste lichtkwaliteit. Het zelfontwikkelde en door ERCO geproduceerde lenzensysteem realiseert lichtbundels met een geoptimaliseerde symmetrie en onovertroffen gelijkmatigheid, met name bij wallwashing. De heldere Spherolit-lenzen maken consequente lichtkleuren mogelijk voor hoogwaardige ensceneringen.

Een collimator richt het licht van iedere LED op de verwisselbare Spherolit-lens. Met Spherolit-lens bedoelen wij de driedimensionale microstructuur van de lens die het licht nauwkeurig op het doeloppervlak projecteert. De discrete LED's van de printplaat worden daarbij afgetekend op het lichtuittredingsvlak en genereren een technische gevoelsindruk die karakteristiek is voor de Spherolit-technologie.

De nieuwe Parscan zoomspot plaatst kunst altijd in het juiste licht

Realiseer uw verlichtingstaken nu nog flexibeler met de nieuwe Parscan zoomspots. Met de verstelbare optische zoomsystemen kunt u de lichtbundel traploos instellen: met een zoom van spot tot wide flood is een rotatiesymmetrische lichtverdeling beschikbaar. Een tweezijdige variant maakt de afstelling van de ovale lichtverdeling mogelijk. Pas de nieuwe Parscan simpelweg toe als flexibele zoomspot met de wisselbare optische zoomsystemen.

Beschikbaar als Add-on Control Unit:

Casambi Bluetooth + DALI via Gateway

Wireless schakelen, dimmen en programmeren via Casambi Bluetooth – ook voor RGBW en tunable white. Sluit uw Casambi Bluetooth-armaturen draadloos aan op een DALI Gateway (toebehoren) en regel Parscan op die manier met uw DALI installatie.

Zigbee 3.0

Integreer uw armaturen wireless via de Zigbee Add-on Control Unit en een gateway in uw gebouwenautomatisering.

On-board Dim

Dimmen via de draairegelaar aan de armatuur

Alle regelingen in één oogopslag

Fasen-
dimbaar
DALI
dimbaar
Multi-Dim
DALI dimbaar
Push Dim
Fasendimbaar
OnBoard
dimming
Casambi
Bluetooth
Zigbee 3.0

Parscan 48V

voor minirail
-spanningsrails 48V


(Gateway)

Parscan InTrack

voor 220-240V
spanningsrails


(Multi-Dim)

(Multi-Dim)

Parscan Ontrack

voor 220-240V
spanningsrails

header image

Proefopstelling van Parscan voor foyers en atriums

Wilt u hoge ruimten met plafondhoogtes van 10m en hoger op een indrukwekkende wijze verlichten? De nieuwe Parscan is de perfecte oplossing. Neem contact met ons op en maak een afspraak voor een proefopstelling.

Uw contactgegevens:

De rood gemarkeerde velden moeten correct worden ingevuld!

Uw gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld. Meer informatie treft u aan onder Verklaring inzake gegevensbescherming.

vrijblijvend en gratis

De spot van de volgende generatie:

De nieuwe Parscan!

De nieuwe Parscan: Nu in 6 maten voor iedere toepassing

Al bijna 20 jaar staat de naam Parscan voor een uitstekende lichtkwaliteit en sobere elegantie. Met Parscan New 48V, Parscan New InTrack en Parscan New OnTrack omvat de nieuwe generatie drie productfamilies. Met 6 maten, 12 verwisselbare lichtverdelingen, filters, tunable white en RGBW alsmede digitale connectiviteit biedt de nieuwe generatie nog meer Parscan. Zo verlicht u musea, elegante kantoren of foyers efficiënter en met nog meer afwisseling dan ooit tevoren.

Meer effectiviteit

De nieuwe Parscan brengt meer licht naar het doeloppervlak

Meer flexibiliteit

Maximaal veelzijdig systeem met meer lichtverdelingen, spectrums en toebehoren

Meer digitale functies

Moderne connectiviteit en verwisselbare steekregelingen

Met welk project bent u nu bezig?

Toepassingsvoorbeeld kiezen:

Dat is ons advies:

Parscan New InTrack

Maat:
XXL (7927lm/56,4W)
Regeling:
DALI
Lichtverdeling:
Spot (15°)
Design:
InTrack-adapter
Lichtkleur:
4000K CRI 82

Parscan New InTrack

Maat:
M (1335lm/12,6W)
Regeling:
Casambi Bluetooth
Lichtverdeling:
Spot (15°)
Design:
Onzichtbare Intrack-adapter
Lichtkleur:
Tunable white

Parscan New 48V

Maat:
S (589lm/5,7W)
Regeling:
Casambi Bluetooth
Lichtverdeling:
Oval wide flood (60° x 80°)
Design:
Geminiaturiseerd in een kleine spanningsrail
Lichtkleur:
3000K CRI 97
Configuratie aanpassen

Nieuwe maatstaven bij lichtkwaliteit en effectiviteit

De nieuwe Parscan beschikt over een indrukwekkende lichtkwaliteit. Het lenzensysteem stuurt het licht nauwkeurig en zonder strooilicht. Daardoor realiseert Parscan New een accentverlichting die hem van de gebruikelijke spots onderscheidt. Met 108lm/W beschikt Parscan New over één van de meest efficiënte, optische systemen. Het beslissende verschil met de concurrentie: Parscan New brengt 55% meer licht naar het doeloppervlak en legt daarmee nieuwe maatstaven voor de energie-efficiënte verlichting vast.

  • Uitstekende effectiviteit met meer lux per watt
  • Spherolit 2.0: meer efficiency en een groter visual comfort
  • Nauwkeurige lichtbundels zonder strooilicht zorgen voor het perfecte visual comfort

Realiseer uw project met de nieuwe Parscan

Laat ons uw nieuwe project samen aanpakken.

Selecteer een service:

Uw contactgegevens:

vrijblijvend en gratis

Uw gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld. Meer informatie treft u aan onder Verklaring inzake gegevensbescherming.

Drie productfamilies, alle toepassingen

Wilt u een geminiaturiseerde armatuur aan een zeer kleine 48V-spanningsrail? Bent u op zoek naar een armatuur met de elegante Intrack Adapter? Wilt u de Parscan New direct in uw bestaande systeem inzetten? Om doelgericht op uw behoeften te kunnen ingaan, hebben wij Parscan New in drie verschillende varianten ontwikkeld. Met Parscan New 48V, Parscan New InTrack en Parscan New OnTrack vindt u voor iedere situatie het bijbehorende concept.

Parscan New 48V – elegant met kleine spanningsrail

Parscan New InTrack – alle vermogensklassen en connectiviteitsopties

Parscan New OnTrack – geoptimaliseerd voor bestaande installaties

De nieuwe Parscan voor iedere hoogte van een vertrek

De nieuwe Parscan die is geoptimaliseerd voor uiteenlopende toepassingen, biedt altijd het juiste vermogenspakket. Parscan New met de maten XS tot M is perfect voor gebruik in vitrines, musea of kantoren. Voor de verlichting van hoge ruimten, zoals foyers en atriums, gebruikt u Parscan New in de maten L tot XXL. Daarmee bepaalt Parscan New nieuwe maatstaven in een gevarieerd spotsysteem.

Maat XS

Ideaal voor kleine expositiestukken, etalages alsmede voor gebruik in het elegante kantoor

  • 32mm
  • 198lm / 2,0W – 371lm / 3,1W

Maat S

Perfect voor kostbare kunst en hoogtes van het vertrek tot 3m.

  • 60mm
  • 275lm / 3,1W – 1056lm / 8,1W

Maat M

Optimaal voor het multifunctionele gebruik in musea en winkels tot een 5m hoge ruimte.

  • 92mm
  • 351lm / 4,2W – 2375lm / 18,2W

Maat L

Perfect voor indrukwekkende ensceneringen van tentoonstellingen met tot 8m hoge ruimten.

  • 129mm
  • 1054lm / 12,7W – 3523lm / 25,1W

Maat XL

Ideaal voor hoge ruimten, zoals foyers van 8m en hoger.

  • 153mm
  • 1405lm / 16,9W – 4624lm / 32,9W

Maat XXL

Ideaal voor zeer hoge ruimten, zoals atriums of luchthavens, met 10m en hoger.

  • 191mm
  • 1951lm / 21,7W – 7927lm / 56,4W
  1. XS
  2. S
  3. M
  4. L
  5. XL
  6. XXL

Voor iedere toepassing het juiste lichtspectrum

Ongeacht wat u wilt verlichten, biedt Parscan New met zes spectrums de juiste combinatie van kleurtemperatuur en kleurweergave. Met conversiefilters genereert u uit deze zes LED-typen zelfs 24 andere spectrums. De armaturen met tunable white bieden u nog meer flexibiliteit: stel de kleurtemperatuur gewoon dynamisch in. Voor kleurrijke ensceneringen is Parscan New met RGBW voor u beschikbaar.

24 lichtspectrums en meer conversiefilters

Tunable white: lichtkleur dynamisch aanpassen

RGBW-armaturen voor een gekleurde lichtvormgeving

12 lichtverdelingen voor perfecte ensceneringen

Exacte contouren, contrastrijke accenten of gelijkmatige wallwashing: maak uw keuze uit 12 verschillende lichtverdelingen en verwissel de lenzen gewoon op locatie. Dat maakt Parscan New allemaal mogelijk met slechts één armaturenfamilie. Daarbij onderscheiden de lichtverdelingen zich door de hoogste precisie voor exact gedefinieerde lichtbundels en maximale verlichtingssterktes op het doeloppervlak.

  • Lichtverdelingen van narrow spot tot aan wallwash
  • Verstelbare contouren- en zoomspots beschikbaar
  • Plug and Play: met slechts één hand, zonder gereedschap lens units verwisselen
  • Toebehoren: moduleer lichtverdelingen met lenzen, zoals zacht aftekenende of sculptuurlenzen

Narrow Spot 5°

0,26m bij 3m verlichtingsafstand

Spot 18°

0,84m bij 3m verlichtingsafstand

Flood 32°

1,55m bij 3m verlichtingsafstand

Zoom Spot 17°-67°

0,84 – 4,05m bij 3m verlichtingsafstand

Zoom oval 25° x 65° – 62° x 68°

1,33 x 3,68m - 3,82 x 4,05m bij 3m verlichtingsafstand

Narrow framing

1,26m bij 3m verlichtingsafstand

Wide framing

2,86m bij 3m verlichtingsafstand

Wide flood 51°

2,55m bij 3m verlichtingsafstand

Extra wide flood 79°

5,22m bij 3m verlichtingsafstand

Oval flood 19° x 63°

0,79 x 3,68m bij 3m verlichtingsafstand

Oval wide flood 55° x 83°

3,06 x 4,95m bij 3m verlichtingsafstand

Wallwash

Zeer eenvoudig perfecte wallwashing realiseren

Heeft u een project met uitdagende omstandigheden? De nieuwe Parscan wallwasher biedt u nog meer flexibiliteit bij de planning, omdat zowel de armatuur- als de wandafstand kunnen variëren. Met de voortreffelijke lichtkwaliteit en de uitstekende gelijkmatigheid realiseert Parscan New altijd de perfecte wallwashing.

  • Lichtintreding zeer ver boven aan het plafond
  • Horizontaal een zeer gelijkmatige verlichtingssterkte
  • Verticale gelijkmatigheid verleent de wand een licht effect over de volledige hoogt
  • Grote armatuurafstanden verlagen investeringskoste
  • Perfect visual comfort door zeer goede antiverblinding
De spot van de volgende generatie: De nieuwe Parscan!

Wallwashing voor alle situaties

Wij weten dat planning en werkelijkheid vaak uiteenlopen. Met name bij de montage kunnen moerbalken of de klimaattechniek de optimale positionering van wallwashers aan het plafond belemmeren. De nieuwe generatie wallwashers is zodanig ontwikkeld dat u de maximale vrijheid in de vormgeving hebt. In vergelijking met de wallwashers tot dusver kan de afstand tussen twee armaturen, bij een vergelijkbare lichtkwaliteit afwijken met +/- 50%. Dat betekent dat bij een ruimte met een hoogte van 6m de armatuurafstand kan variëren van 1m tot 3m.

De spot van de volgende generatie: De nieuwe Parscan!

Ideaal voor kleine afstanden ten opzichte van de wand

Installeer de Parscan New wallwasher ook met een kleine afstand tot de wand. In vergelijking met gebruikelijke wallwashers kan met de nieuwe Parscan wallwashers de wandafstand bij dezelfde lichtkwaliteit met 25% worden verminderd. Bij een ruimte met een hoogte van 6m kunnen wallwashers dus tot 1,5m bij de wand worden geplaatst.

Licht individualiseren met toebehoren

  • Talloze opties voor andere lichtverdelingen, aangepaste spectrums en een groter visual comfort
  • Montage van het toebehoren zonder gereedschap
  • Onderling te combineren toebehoren: vul uw lichtverdeling aan met max. 3 componenten

Vervang zonder gereedschap de lichtverdeling van uw spot voor een andere

Moduleer de lichtverdeling met lenzen

Modificeer het lichtspectrum met filters

Bereik nog meer visual comfort door anti-verblindingselementen

Hoe kunnen wij u verder helpen?

U treft uw regionale contactpersoon aan onder:

U kunt ons ook een E-mail schrijven of uw vraag direct hier stellen

Uw gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld. Meer informatie treft u aan onder Verklaring inzake gegevensbescherming.

Verwisselbare steekregeling

Schakel van On-board Dim om naar slim regelen vanaf de tablet. Met de Add-on Control Unit kunt u uw nieuwe Parscan te allen tijde updaten naar uw toepassing. Schakel tussen de regelmethoden On-board Dim, Casambi Bluetooth, DALI via gateway en Zigbee 3.0.

Digitaal en flexibel: connectiviteit bij Parscan New

Bij Parscan New zijn zes regelmethoden voor u beschikbaar:
bekabeld met Multi Dim, DALI, Push Dim of fasendimming en draadloos met Casambi Bluetooth en Zigbee 3.0.

Drie Add-on Control Units bieden u extra flexibiliteit. Wanneer u de Add-on Control Unit aan de achterzijde van de armatuur vervangt, kunt u de regelmethode van uw Parscan New spot te allen tijde veranderen, bijvoorbeeld van On-board Dim naar de draadloze bediening via Casambi Bluetooth.

Nu de nieuwe
Parscan configureren!

Specificeer uw technische vereisten en vind de Parscan New voor uw eigen verlichtingstaken.

Heeft u meer informatie nodig?

Heeft u een vraag of heeft u een prijsopgave nodig voor een concrete planningstaak? Onze regionale contactpersonen helpen u graag verder:

Neem contact met ons op!

Producten

Projecten

Downloads

Licht plannen

Bestand integreren

Contact

Inspiratie