Mensa van de economische universiteit Wenen

„Rethink Economy“ – aldus luidt het motto van de nieuw geopende campus van de economische universiteit in Wenen. Met elementen van zes gerenommeerde architectenbureaus, waaronder Zaha Hadid, Peter Cooks en CRAB Studios, positioneert de universiteit zich hier als internationaal georiënteerde, innovatieve onderwijsinstelling. Het doel van het grote project met een verdiepingsoppervlakte van ruim 144.000 m^2 was om een ruimte voor het maatschappelijke, culturele en politieke leven te scheppen.

Dat weerspiegelt ook het open architectuurconcept van de mensa. Met een doorkijk in het kookgedeelte, een smakelijk bereide presentatie van de producten, statafels voor een snelle maaltijd en cafézone voor langere gesprekken voldoet hij aan verschillende eisen. Bij de lichtplanning werd bijzondere aandacht geschonken aan de lichtkleuren om de verschillende ruimtelijke zones van de royale mensa sfeervol te accentueren. Op die manier werden het kookgedeelte en de etenuitgifte bijvoorbeeld neutraalwit, de presentatie van de producten en de gezellige coffee lounge warmwit verlicht.

ERCO Newsletter - Inspirerende projecten, nieuwe producten, nieuwe kennis over licht

Abonnement op de Newsletter.
Uw gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld. Meer informatie treft u aan onder Verklaring inzake gegevensbescherming
Via het digitale Lichtbericht ontvangt u actueel, regelmatig en op comfortabele wijze nieuws via de mail uit de kosmos van ERCO. Wij houden u op de hoogte van evenementen, awards, nieuwe kennis over licht, projectberichten en nieuwe producten, alsmede over reportages uit de licht- en architectuurbranche. Het abonnement is gratis en u kunt het op elk moment weer opzeggen.