Tokyo International Forum

Met dit tentoonstellings- en congrescentrum schiep Rafael Vinoly in 1997 een nieuw architectonisch merkteken voor Tokio. Als een zeppelin verdeelt het dak van de hal in de vorm van een schip de skyline van Tokio. Via roltrappen galerieën en bruggen ontsluiten zich de verschillende niveaus en conferentiezalen.

Naast de gigantische, glazen hal omvat het Tokio International Forum vier verschillende evenementenruimten, waarvan de grootste meer dan 5000 zitplaatsen heeft.

De indrukwekkende draagconstructie wordt 's nachts door rondom gemonteerde Gimbal spots met gericht licht in scène gezet. Een kunstgreep die de vele ton zware staalconstructie zwevend laat verschijnen.

Naast de verlichte dakconstructie bepaalt wandverlichting door lens-wallwashers de sfeer van de foyer. De lichtbronnen beklemtonen in hun aaneenschakeling de golvende lijnen van de architectuur.

Smal stralende downlights verlichten de tentoonstellingshal in het souterrain. Vingerachtige steunen dragen het plafond.

ERCO Newsletter - Inspirerende projecten, nieuwe producten, nieuwe kennis over licht

Abonnement op de Newsletter.
Uw gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld. Meer informatie treft u aan onder Verklaring inzake gegevensbescherming
Via het digitale Lichtbericht ontvangt u actueel, regelmatig en op comfortabele wijze nieuws via de mail uit de kosmos van ERCO. Wij houden u op de hoogte van evenementen, awards, nieuwe kennis over licht, projectberichten en nieuwe producten, alsmede over reportages uit de licht- en architectuurbranche. Het abonnement is gratis en u kunt het op elk moment weer opzeggen.