British Museum, Elizabeth II. Court

Het vrijgemaakte en doordachte binnenhof met de trommel van de leeszaal in het centrum vormt het nieuwe hart van het British museum. De fascinerende dakconstructie van staal draagt 3312 glazen driehoeken. Een krans van armaturen aan de bovenkant van de leeszaal verlicht het hofoppervlak en de façaden. De armaturen combineren washeroptieken met richtbare spots in gemeenschappelijke huizen om objecten in de hofruimte extra te kunnen accentueren.

Nieuw licht voor de zorgvuldig gerestaureerde leeszaal waar Karl Marx zich reeds bezighield met bronnenstudie: Trion uplights met hogedruk-gasontladingslampen HIT 70 W verlichten de geweldige koepel.

De nieuwe conferentie- en voordrachtruimten plaatste Lord Foster in een ondergrondse verdieping. In de foyers maakte lichtplanner Claude Engle gebruik van richtbare spots en lens-wallwashers met halogeenlampen. Hun licht heeft de noodzakelijke kwaliteit om de kleurtint van de natuurstenen bedekkingen optimaal weer te geven.

Opdracht: 1994

Aanvang bouw: 1997

Oplevering: 2000

Nuttige oppervlakte: 19.000 m2

Opdrachtgever: British Museum

Andere deelnemers aan het project:
Bureau Happold
Claude en Danielle Engle Lighting
EPP
FEDRA
Giles Quarme Associates
MACE Ltd
Northcroft Nicholson en Neighbour
Sandy Brown Associates

Meer informatie over het British Museum treft u aan onder:

www.fosterandpartners.com
www.thebritishmuseum.ac.uk

ERCO Newsletter - Inspirerende projecten, nieuwe producten, nieuwe kennis over licht

Abonnement op de Newsletter.
Uw gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld. Meer informatie treft u aan onder Verklaring inzake gegevensbescherming
Via het digitale Lichtbericht ontvangt u actueel, regelmatig en op comfortabele wijze nieuws via de mail uit de kosmos van ERCO. Wij houden u op de hoogte van evenementen, awards, nieuwe kennis over licht, projectberichten en nieuwe producten, alsmede over reportages uit de licht- en architectuurbranche. Het abonnement is gratis en u kunt het op elk moment weer opzeggen.