Frank Lloyd Wright in de showroom in Londen

Frank Lloyd Wright in de showroom in Londen

ERCO rolde in Londen de rode loper uit - voor de speciale vertoning van de documentairefilm „Frank Lloyd Wright: The Man Who Built America.“ De ERCO showroom in Dover Street toverde zich daarvoor om in een bioscoopzaal en schepte met bioscoopfauteuils en popcorn een echte, stijlvolle ambiance. Dit was een perfecte gelegenheid voor architectuurverwante cineasten om meer te weten te komen over de Welse wortels van de welhaast meest bekende Amerikaanse architect.

Hoewel velen bij Frank Lloyd Wright aan gebouwen als Fallingwater of het Guggenheim Museum in New York denken, is zijn Welse herkomst daarentegen vrijwel onbekend. Juist deze gezichtshoek heeft de Welse architect Jonathan Adams gekozen voor zijn indrukwekkende documentairefilm die de BBC produceerde. Ook 150 jaar na zijn geboorte is Frank Lloyd Wright voor Adams nog altijd een belangrijke architect die ons leert hoe een respectvolle omgang met het landschap en met de individuele behoeften van mensen eruit kan zien. Deze speciale afstemming op de omgeving is ook een van de sterke punten van ERCO, constateerde Chris Tiernan, Managing Director van ERCO, Groot-Brittannië en Ierland, bij zijn inleiding. Op de avond zelf was dat aan de geraffineerde details van het bioscoopevenement af te lezen.

ERCO Newsletter - Inspirerende projecten, nieuwe producten, nieuwe kennis over licht

Abonnement op de Newsletter.
Uw gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld. Meer informatie treft u aan onder Verklaring inzake gegevensbescherming
Via het digitale Lichtbericht ontvangt u actueel, regelmatig en op comfortabele wijze nieuws via de mail uit de kosmos van ERCO. Wij houden u op de hoogte van evenementen, awards, nieuwe kennis over licht, projectberichten en nieuwe producten, alsmede over reportages uit de licht- en architectuurbranche. Het abonnement is gratis en u kunt het op elk moment weer opzeggen.