National Gallery

De National Gallery in Londen behoort tot de belangrijkste kunstmusea ter wereld. Net zo baanbrekend is hun keuze voor LED-verlichting van ERCO.

De National Gallery beschikt over één van de wereldwijd meest mooie en uitgebreide collecties van de Europese schilderkunst. Ruim 2300 schilderijen vanaf het midden van de 13e eeuw tot 1900 wachten op de bezoekers. Het museum werd opgericht in 1824, maar betrok pas in 1838 zijn huidige locatie aan Trafalgar Square. De meest grootscheepse uitbreiding vond plaats in 1991 met de opening van de Sainsbury-vleugel. Deze werd door Venturi, Scott Brown & Associates ontworpen. Daardoor heeft de tentoonstellingsoppervlakte nu de beschikking over 46.396 m2. 600 medewerkers, met onder meer onderzoekers, conservatoren en restoratoren van wereldklasse zorgen voor de kunstwerken en de bezoekers.

Voordat de technische directie van de National Gallery voor een LED-lichtoplossing van ERCO koos, werden de innovatieve lichtwerktuigen zowel in de historische bovenlichtzalen (links) als in de Sainsbury-vleugel (onder) aan een grondige test onderworpen. Voor wat betreft de verlichtingssterktes en kleurweergave bleken de Optec spots met warmwitte LED's dezelfde kwaliteit te hebben als de bestaande oplossing met laagspannings-halogeenlampen, maar dan veel efficiënter: doorgaans was het mogelijk om een halogeenlamp van 100 W te vervangen door een LED-spot van 14 W. De lange levensduur van de LED bespaart bovendien op de onderhoudskosten.

The National Gallery, Trafalgar Square, Londen WC2N 5DN
Openingstijden: dagelijks 10.00 - 18.00 uur, vrijdag 10.00 - 21.00 uur
Gratis entree

www.nationalgallery.org.uk

ERCO Newsletter - Inspirerende projecten, nieuwe producten, nieuwe kennis over licht

Abonnement op de Newsletter.
Uw gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld. Meer informatie treft u aan onder Verklaring inzake gegevensbescherming
Via het digitale Lichtbericht ontvangt u actueel, regelmatig en op comfortabele wijze nieuws via de mail uit de kosmos van ERCO. Wij houden u op de hoogte van evenementen, awards, nieuwe kennis over licht, projectberichten en nieuwe producten, alsmede over reportages uit de licht- en architectuurbranche. Het abonnement is gratis en u kunt het op elk moment weer opzeggen.