Serpentine Sackler Gallery, Londen

De Serpentine Sackler Gallery, gehuisvest in een historisch kruitmagazijn in het Londense Hyde Park, wordt aangevuld door een lichtvoetige aanbouw met gestroomlijnd tentdak. Voor de renovatie en verbouwing van de tweede expositieruimte van de Serpentine Gallery, alsmede het aangrenzende restaurant is Zaha Hadid verantwoordelijk.

Op Britse wijze maakt de tentoonstelling „Come and See" van Jake en Dinos Chapman een macabere indruk, die hier in de eerste winter na de opening is te zien. Levensgrote Ku-Klux-Clan-figuren staan als loerende bezoekers in de lichte ruimte, surrealistische installaties met menselijke organen worden naast bloedige slachtvelden met plastic poppetjes getoond. De nuchtere, geometrische ruimte van het neoklassieke, bestaande gebouw biedt een optimaal kader voor de provocerende show. De ruimte is subtiel verlicht met een combinatie van daglicht via de bovenlichten en ERCO lichtwerktuigen, zoals Opton. Het schijnbaar zwevende glasvezeldak van de lichtvoetige, transparante nieuwbouw die zichtbaar afkomstig is uit Hadid's veer, vormt een aanvulling op de bestaande bouw van 1805 – alsof deze de toekomstgerichte houding van de galerie met de geschiedenis en de contemplatieve architectuur van de binnenruimten met de weelderige tuin wil verbinden.

ERCO Newsletter - Inspirerende projecten, nieuwe producten, nieuwe kennis over licht

Abonnement op de Newsletter.
Uw gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld. Meer informatie treft u aan onder Verklaring inzake gegevensbescherming
Via het digitale Lichtbericht ontvangt u actueel, regelmatig en op comfortabele wijze nieuws via de mail uit de kosmos van ERCO. Wij houden u op de hoogte van evenementen, awards, nieuwe kennis over licht, projectberichten en nieuwe producten, alsmede over reportages uit de licht- en architectuurbranche. Het abonnement is gratis en u kunt het op elk moment weer opzeggen.