Wallpaper Handmade Exhibition

ERCO LED-licht voor handmade design

Wanneer de meubelbeurs in Milaan, „Salone del Mobile“, zoals ieder jaar in de lente haar poorten opent, verandert de stad vrijwel overal in een designfestival: in traditionele palazzi, tijdelijke showrooms of in de smalle straatjes van de wijk Brera – ontelbare locaties veranderen in bezoekersmagneten voor de internationale design-community. Als echte hotspot heeft zich de jaarlijkse „handmade“-tentoonstelling van het design- en stijltijdschrift Wallpaper gevestigd.

Op wisselende locaties toont deze geselecteerd werk en samenwerkingsprojecten van wereldberoemde designers, architecten en kunstenaars, alsmede van veelbelovende nieuwkomers – daaronder bevinden zich het kunstenaarsduo Elmgreen & Dragset uit Berlijn, het architectenbureau Chan + Eayrs uit Londen en de modedesigner Paul Smith uit Groot-Brittannië. Dit jaar hult de tentoonstelling zich in het licht van ERCO.

Voor de tienjarige jubileumuitgave van dit jaar wijden de curators van Wallpaper zich aan het thema „Liefde“ – een ander hoofdthema dat de veelzijdigheid van de tentoongestelde disciplines van meubeldesign, mode tot en met culinaire kunsten met elkaar verbindt. Het vormgevingsconcept voor de tentoonstelling in de „Salone dei Tessuti“ was in handen van de jonge designstudio DWA uit Milaan. Met warme kleuren en een heldere vormentaal schiepen ze een sfeervolle setting die de expositiestukken op een indrukwekkende manier ensceneert. Daarbij werden circa 100 ERCO spots ingezet met onder meer Parscan en Optec, die met accentuerend licht de bezoekers intuïtief door de expositie leiden.

Wallpaper Handmade Exhibition
Wallpaper Handmade Exhibition
Wallpaper Handmade Exhibition
Wallpaper Handmade Exhibition
Wallpaper Handmade Exhibition

ERCO Newsletter - Inspirerende projecten, nieuwe producten, nieuwe kennis over licht

Abonnement op de Newsletter.
Uw gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld. Meer informatie treft u aan onder Verklaring inzake gegevensbescherming
Via het digitale Lichtbericht ontvangt u actueel, regelmatig en op comfortabele wijze nieuws via de mail uit de kosmos van ERCO. Wij houden u op de hoogte van evenementen, awards, nieuwe kennis over licht, projectberichten en nieuwe producten, alsmede over reportages uit de licht- en architectuurbranche. Het abonnement is gratis en u kunt het op elk moment weer opzeggen.