Restaurant Halle 32, Gummersbach

Na het sluiten van de stoomketelfabriek op het Steinmüller-terrein in Gummersbach bleef alleen „Halle 32“ behouden die nu als evenementencentrum met horeca wordt gebruikt. Voor de architect was het bij de renovatie van het industriegebouw bijzonder belangrijk het karakter ervan te bewaren. Vandaag de dag zijn ruw gelaten metselwerk, beton en natuursteen getuigen van talloze aanbouw- en renovatiewerken. De kraanbaan en het dakdraagwerk onderstrepen de voormalige charme van de 12 meter hoge hal.

Het verlichtingsconcept accentueert de bijzonderheden van de industriële architectuur en ondersteunt de verschillende gebruiksscenario‘s. Er zijn bewust geen decoratieve armaturen boven de tafels aangebracht. In plaats daarvan werden richtbare spots uit de Optec reeks tussen de akoestische elementen aan het plafond gemonteerd. Ze zorgen voor een sfeervolle verlichting van de plaatsen in het restaurant en zijn tegelijkertijd geschikt voor gebruik bij evenementen. Optec doet recht aan de verschillende verlichtingsvereisten dankzij de verwisselbare Spherolit-lenzen en de veelzijdige lichtverdelingen. In de narrow spot-variant kunnen de armaturen vanuit grote hoogte precies op de tafels worden uitgelijnd, waar ze voor verblindingsvrij visual comfort zorgen. Aan stalen dragers onder het plafond werden Optec spots aan spanningsrails geïnstalleerd die door de gelijkmatige wallwashing en het markante strijklicht de oppervlaktestructuren van de uiteenlopende bouwmaterialen nog plastischer laten lijken. De opvallende, stalen dragers in de kelder worden door Beamer schijnwerpers geënsceneerd die optimaal met het industriële karakter van het bouwelement corresponderen. Het tot in het detail doordachte lichtconcept zorgt dankzij LED-technologie voor een hoog rendement bij een laag energieverbruik.

ERCO Newsletter - Inspirerende projecten, nieuwe producten, nieuwe kennis over licht

Abonnement op de Newsletter.
Uw gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld. Meer informatie treft u aan onder Verklaring inzake gegevensbescherming
Via het digitale Lichtbericht ontvangt u actueel, regelmatig en op comfortabele wijze nieuws via de mail uit de kosmos van ERCO. Wij houden u op de hoogte van evenementen, awards, nieuwe kennis over licht, projectberichten en nieuwe producten, alsmede over reportages uit de licht- en architectuurbranche. Het abonnement is gratis en u kunt het op elk moment weer opzeggen.