Hotel Nixe

Het boetiekhotel met een mix van klassieke badstijl en moderne architectuur werkt met een gedifferentieerd lichtconcept voor binnen en voor buiten.

Het toerisme op het eiland in de Oostzee, Rügen, is ongetwijfeld één van de meest succesvolle gebeurtenissen als gevolg van de Duitse eenwording. Vanaf 1989 heeft het grootste eiland van Duitsland opnieuw haar verdiende plaats als vakantiebestemming teruggekregen. Badplaatsen, zoals Binz, Sellin, Göhren en Sassnitz, klinken als locaties ten tijde van de Keizer, toen Rügen het bevoorrechte vakantieoord was van de betere kringen uit Berlijn. Uit deze tijd dateert ook de typische, door de Jugendstil beïnvloede badarchitectuur die de sfeer in deze plaatsen vormgeeft. Gelukkig waren er ondernemers en gastronomen die de waarde van dit erfgoed herkenden en menig kleinood uit de slaap van Doornroosje wekte of redde van de ondergang.

Voor de verlichting en als ruimtescheppend element op het terras en in het park worden Midipoll bolderarmaturen ingezet.

Prominente ligging: hotel Nixe is ook 's nachts een blikvanger aan de zuidelijke strandpromenade van Binz. Het gebouw wordt met Beamer schijnwerpers geënsceneerd, maar ook met Kubus en Focalflood varychrome façadearmaturen in LED-techniek.

Het verlichtingsconcept in het restaurant: uiterst verblindingsvrije Starpoint opbouw- en pendeldownlights, Optec spots én Trion Uplights voor de indirecte verlichting. Een Light System DALI installatie zorgt voor verlichting, afgestemd op de omgeving.

Adres:

niXe designhotel binz
Strandpromenade 10
18609 Ostseebad Binz
Duitsland

Telefoon +49 38393-66620-0
Telefax +49 38393-66620-20
E-mail: info(at)nixe.de

www.nixe.de

ERCO Newsletter - Inspirerende projecten, nieuwe producten, nieuwe kennis over licht

Abonnement op de Newsletter.
Uw gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld. Meer informatie treft u aan onder Verklaring inzake gegevensbescherming
Via het digitale Lichtbericht ontvangt u actueel, regelmatig en op comfortabele wijze nieuws via de mail uit de kosmos van ERCO. Wij houden u op de hoogte van evenementen, awards, nieuwe kennis over licht, projectberichten en nieuwe producten, alsmede over reportages uit de licht- en architectuurbranche. Het abonnement is gratis en u kunt het op elk moment weer opzeggen.