Benetton Megastore Kärntner Straße

De nieuwe megastore van het Italiaanse modemerk United Colors of Benetton in Wenen laat zich esthetisch en technisch innovatief van haar beste kant zien - volledig verlicht met LED-lichtwerktuigen van ERCO.

De megastore van het Italiaanse modelabel Benetton aan de Kärntner Straße in Wenen is één van de twee in de Oostenrijkse hoofdstad. Beide werden onlang volledig nieuw vormgegeven en kregen daarbij in het belang van de duurzaamheid en aantrekkelijkheid ook nieuw licht - volledig ingevuld met LED-lichtwerktuigen van ERCO.

Reeds de schitterende, historische façade van het hoekgebouw straalt in het licht van Grasshopper LED-schijnwerpers die het ritme en de ornamenten van de façade onderstrepen. Binnen komen de klanten een verrassing tegen: een prachtig, modern-minimalistisch interieur, dat met de verschijning aan de buitenkant contrasteert, waar artikelen en klanten de hoofdrol spelen.

Bij Benetton is gekozen voor Logotec. De speciaal voor de LED ontwikkelde nieuwe spot is met zijn verschillende lichtverdelingen van narrow spot tot wide flood, oval flood, alsmede wallwash universeel en flexibel inzetbaar aan de klassieke 3-fasen-spanningsrail van ERCO - in de etalage net zoals overal op de verkoopverdiepingen.

De gereduceerde, vlakke vorm van Logotec is een discrete stijl van de innovatieve LED-technologie. Met aansluitvermogens van slechts 13 W vervangen ze bijvoorbeeld laagspanningsspots van 50 W. De lichtbronnen zijn uiterst duurzaam. Ze hebben een goede kleurweergave en zijn dankzij de optische Spherolit-systemen, die overigens alleen bij ERCO verkrijgbaar zijn, zeer efficiënt en arm aan strooilicht.

Logotec LED-spots maken indruk bij toepassing in de detailhandel. Dat is niet alleen vanwege de hoge lichtkwaliteit en de moderne uitstraling, maar ook door de spaarzaamheid: en dat is nog niet eens alles, want bij de energiebesparing ten opzichte van gangbare lichtbronnen zijn nog andere factoren van invloed; zoals onderhoudsvrijheid en vermindering van de warmtebelasting. Daardoor leveren deze een gunstige bijdrage aan de „Total Cost of Ownership".

Adres:
Kärntner Straße 43, A-1010 Wenen & Mariahilferstrasse 151, A-1060 Wenen www.benetton.at

Exploitant/opdrachtgever: Marc & Tino Wieser, MTM Textilhandel GmbH, Wenen

Interieurarchitectuur en lichtplanning:
Marc & Tino Wieser, MTM Textilhandel GmbH, Wenen
MVD Austria, frank, rieper architecten, Wenen/Graz
www.frank-rieper.at
Interior & CI Designer: Vincenzo De Cotiis, Milaan

Elektrische installatie: EPW Peter Wanke GmbH, Lainergasse 1, 1230 Wenen

ERCO Newsletter - Inspirerende projecten, nieuwe producten, nieuwe kennis over licht

Abonnement op de Newsletter.
Uw gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld. Meer informatie treft u aan onder Verklaring inzake gegevensbescherming
Via het digitale Lichtbericht ontvangt u actueel, regelmatig en op comfortabele wijze nieuws via de mail uit de kosmos van ERCO. Wij houden u op de hoogte van evenementen, awards, nieuwe kennis over licht, projectberichten en nieuwe producten, alsmede over reportages uit de licht- en architectuurbranche. Het abonnement is gratis en u kunt het op elk moment weer opzeggen.