Concept Store Lanificio di Tollegno/Ragno, Milaan

Wie stark und gleichzeitig unaufdringlich Lichttemperatur die Raumatmosphäre prägen kann, demonstriert der Mailänder Concept Store von Lanificio di Tollegno und Ragno. Die Shoparchitektur vermittelt das mondäne Gefühl, das italienische Mode ausmacht: die Verbindung von traditionellem Handwerk und lässiger Eleganz.

Elk van de beide fashion-merken wordt in een eigen deel van de winkel gepresenteerd: terwijl Tollegno met warme houttinten een op een werkplaats lijkende inrichting en details zoals overgedimensioneerde garenklossen het ambachtelijke aspect benadrukt, gaat het winkeldesign van Ragno voor heldere lijnen, meubels van Eames, alsmede frisse grijs- en wittinten.

Maar de beide ruimtesegmenten zijn vooral zo verschillend door de kleurtemperatuur: artikelen van Tollegno worden krachtig geaccentueerd en voor een huiselijk traditionele sfeer consequent warmwit met 3000 kelvin verlicht. Het assortiment van Ragno, diffuser en koel verlicht met 4000 kelvin vindt zijn plaats in een jongere, sportievere sfeer. Bovendien ondersteunen de Optec LED-spots een optimale verlichting van de verschillende kleurschalen en texturen van het betreffende merk. Het flexibele lichtwerktuig van ERCO schept op subtiele wijze een consistent kader voor de Concept Store, waarin de bezoekers heel vanzelfsprekend tussen de eigen merkenwerelden kunnen wisselen.

ERCO Newsletter - Inspirerende projecten, nieuwe producten, nieuwe kennis over licht

Abonnement op de Newsletter.
Uw gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld. Meer informatie treft u aan onder Verklaring inzake gegevensbescherming
Via het digitale Lichtbericht ontvangt u actueel, regelmatig en op comfortabele wijze nieuws via de mail uit de kosmos van ERCO. Wij houden u op de hoogte van evenementen, awards, nieuwe kennis over licht, projectberichten en nieuwe producten, alsmede over reportages uit de licht- en architectuurbranche. Het abonnement is gratis en u kunt het op elk moment weer opzeggen.