Kinderartspraktijk Uhlig, Hamburg

De kinderartspraktijk Doktor Uhlig & Collega’s bevindt zich vanaf december 2013 in de ruimten van een voormalige drukkerij in het stadsdeel Harvestehude in Hamburg. De belangrijkste wens van de opdrachtgevers was om een moderne praktijk met een prettige sfeer voor hun patiëntjes te scheppen en tegelijkertijd het historische erfgoed van de plek een prominente rol te laten spelen.

Aangezien de eis aan de oppervlakken van een drukkerij echter duidelijk verschilt van die aan een kinderartspraktijk, ontstond de bijzondere uitdaging voor het verantwoordelijke bureau Henrik Diemann Architecten. Het loftachtige bedrijfsoppervlak met de zichtbare stalen balken en steunen is tegenwoordig verdeeld in een patiënten- en een wachtgebied die door een gang met elkaar zijn verbonden. Alle benodigde ruimten werden daarom van de schaal ontkoppeld op de etage “geïnstalleerd” en strekken zich niet uit tot aan het plafond. Op die wijze kon de industriële charme van de ruimte blijven behouden dankzij een vernuftig interieurconcept van interieurarchitect Christiane von Wietersheim en een bijzonder lichtconcept.

De gebruikte lichtoplossingen met ERCO producten plaatsen accentuerend licht in de binnenruimten dat een prettige sfeer schept. In overleg met de opdrachtgevers werd een verlichtingsconcept voor de kinderartspraktijk ontwikkeld. Het concept werd eerst in de showroom van ERCO alsmede op locatie getest. De dimbare LED-spots, Optec en Cantax, zijn van verwisselbare Spherolitlenzen voorzien en maken op die wijze een bijzonder gelijkmatige wandverlichting mogelijk. Door deze aan spanningsrails te plaatsen wordt het ruimtelijke concept ondersteunt. Bovendien staat dit de grootst mogelijke flexibiliteit toe. De verlichting wordt aangevuld door Optec LED-spots in RGBW-techniek. Het licht schept daardoor een niet alledaagse sfeer in de praktijk die merkbaar van invloed is op medewerkers en patiënten.

ERCO Newsletter - Inspirerende projecten, nieuwe producten, nieuwe kennis over licht

Abonnement op de Newsletter.
Uw gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld. Meer informatie treft u aan onder Verklaring inzake gegevensbescherming
Via het digitale Lichtbericht ontvangt u actueel, regelmatig en op comfortabele wijze nieuws via de mail uit de kosmos van ERCO. Wij houden u op de hoogte van evenementen, awards, nieuwe kennis over licht, projectberichten en nieuwe producten, alsmede over reportages uit de licht- en architectuurbranche. Het abonnement is gratis en u kunt het op elk moment weer opzeggen.