Projecten

Multifunctionele LED-verlichting van ERCO voor een zeer gerenommeerde kappersopleiding: de Aldo Coppola Academie in Milaan

Aldo Coppola is een exclusieve onderneming met kapsalons die naar zijn oprichter zijn vernoemd; de wellicht meest beroemde, Italiaanse haarstylist ter wereld. Opgericht in 1966 en door Aldo Coppola Jr. in 1986 met een nieuwe ondernemingsfilosofie en eigen salons verder ontwikkeld, is deze een maatstaf geworden in de wereld van de schoonheid en werkt samen met de belangrijkste modemerken, fotografen en tijdschriften ter wereld.

De Academie is een multifunctionele ruimte in het hart van Milaan, waar de meest getalenteerde leerlingen in de werkmethoden van Aldo Coppola worden ingewijd. Op 1000m² vinden cursussen, congressen en verschillende soorten academische activiteiten plaats die een flexibele en natuurlijk werkende verlichting vereisen. Het lichtdesign van ERCO, gebaseerd op ERCO Optec spots en Skim downlights, werd in nauwe samenwerking met de onderneming ontwikkeld.